Het is nog nooit zo populair geweest om een webshop op te starten. Er is een duidelijk exponentiële groei te zien in het aantal webshops in de afgelopen paar jaar. Hoe komt het dat deze populariteit zo aan het stijgen is?

Een webshop starten is nog nooit zo makkelijk geweest

Tegenwoordig kan eigenlijk iedereen wel beginnen met een webshop. Het is zo eenvoudig als jezelf inschrijven bij een platform die websites kan hosten (denk aan shopify, wix of woocommerce) en aan de slag gaan met het bouwen van de webshop, wat tegenwoordig niet veel moeilijker meer is dan het maken van een Powerpoint presentatie.

Doordat het zo makkelijk is om webshops te maken beginnen er steeds meer mensen met het starten van een webshop.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Natuurlijk is het maken van de webshop niet het enige wat er komt kijken bij het opstarten van een webshop. Zo moet je weten wat voor product je gaat verkopen, van welk soort businessmodel je gebruik gaat maken, hoe je de marketing gaat doen en hoe je de producten bij de klant gaat krijgen.

Kies je voor eigen voorraad? Dan zal je zelf ervoor moeten zorgen dat de pakketjes op een juiste manier bij de klant terecht komen. Gelukkig is het verzenden van pakketjes tegenwoordig ook erg eenvoudig. Het is zo eenvoudig als het juiste label op de pakketjes plaatsen en deze vervolgens af te geven bij het postkantoor.

Als je op zoek bent naar goede labels moet je zeker eens kijken naar de Dymo 4xl labels. Deze labels hebben de perfecte grootte om de verzendgegevens en barcode op te plaatsen en kunnen bij alle grote vervoerders worden gebruikt (denk aan Dhl,Dpd of Gls).

Tips voor de marketing van je webshop

Het is niet genoeg om een webshop op te starten en af te wachten. Mensen komen niet naar jou, maar jij moet ervoor zorgen dat je je product aan de juiste mensen voorschotelt. Dit doe je doormiddel van marketing. Ook dit is een stuk makkelijker dan vroeger.

Vroeger moest je namelijk een dure tv-campagne houden of een hoge prijs betalen voor een advertentie in een magazine. Door sociale media is dit tegenwoordig en kun je, als je dit op een goede manier inzet, al snel een winstgevende webshop draaien. Als je wat meer budget hebt voor je webshop moet je zeker kijken naar Facebook en Instagram advertenties.

Via het adverteren via Facebook en Instagram kun je namelijk je product heel precies aan de juiste mensen laten zien. Dit doe je door middel van targeting. Heb je een kleiner budget? Dan kan je ook gebruikmaken van social media. Probeer bijvoorbeeld volgers te genereren door het maken van content waar je target audience in geïnteresseerd is. Of wordt actief in verschillende Facebookgroepen. De mogelijkheden zijn eindeloos.