Linkbuilding is een populair en belangrijk onderdeel binnen Google zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding zorgt namelijk voor meer bezoekers en meer omzet! Is dit helemaal nieuw voor jou? Het NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing, biedt diverse opleidingen en masterclasses om jouw online marketing skills te verbeteren. Wist je dat je NIMA A Marketing ook vanuit huis kunt volgen?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding houdt in dat er kwalitatieve links vanaf andere websites linken naar jouw website. Voor optimale vindbaarheid is het belangrijk dat in de linktekst zoekwoorden zijn verwerkt.

Waarom linkbuilding?

Er zijn 2 belangrijke redenen waarom je aan linkbuilding zou moeten doen:

  • Je website krijgt meer bezoekers die via links op je website terechtkomen
  • Je website scoort bovenaan in Google

Op welke websites plaats je links?

Branchewebsites en websites die nieuws bevatten zijn heel geschikt voor linkbuilding. Deze websites worden veel bezocht en hebben vaak een hoge autoriteit. Een link vanaf zo’n website kan dus ook direct zorgen voor een betere vindbaarheid van jouw website.

Scoren met webteksten

Schrijven voor het web is niet alleen schrijven voor de bezoeker, maar ook schrijven voor de zoekmachines. En met 94% is dat schrijven voor de zoekrobots van Google.

Webteksten die gevonden worden

Eigenlijk leest een searchbot van Google je teksten op dezelfde manier als je bezoekers. Titels, , metatags, tussenkopjes en de tekst zelf zijn voor Google net zo belangrijk als voor je bezoekers. Verwerk hierin de belangrijkste zoekwoorden. Maar overdrijf niet. Te veel zoekwoorden in een tekst ziet Google als spam. En dat leest ook niet prettig voor je bezoekers.

Content optimalisatie

Met content optimalisatie wordt de volledige inhoud van je website geoptimaliseerd voor zoekmachines en bezoekers. Onze getalenteerde tekstschrijvers verwerken de juiste zoekwoorden in scanbare teksten. Ook wordt er software toegevoegd voor het helder lezen door de zoekrobots.